css templates

Pratite nas!

Mobirise

ISIDORA - REKORDER NA DELU


Predstavljamo rekorderku
Isidoru Veličković

Na jednom od turnira u Beogradu, 2016. godine ostvaren je rekord. I danas je u kategoriji olimpik juniorke važeći nacionalni rekord 559 krugova u 2x70 m.

Perunovi: Isidora reci nam nešto o sebi 

Mobirise

Isidora: Zovem se Isidora Veličković i ulepšavam svet svojim prisustvom od 2.3.1998. godine. Trenutno se bavim studentskim obavezama na Fizičkom fakultetu u Beogradu, proučavajući jednu divnu nauku koja se zove meteorologija.

Perunovi: Kako si počela da se baviš streličarstvom?

Isidora: U našoj osnovnoj školi su se uveče posle časova održavali trenizi. Jednog dana, drugarica i ja smo se dogovorile da ćemo probati da gađamo lukom i strelom. Dopalo nam se. Dolazile smo zajedno još nekoliko treninga. Nakon toga, ona nije mogla, ali meni se baš svidelo, pa sam nastavila bez nje. I nisam se pokajala 

Mobirise
Mobirise

Perunovi: U kom klubu si počela i sa kojim lukom?

Isidora: Klub koji me je pridobio još te davne 2012. godine, i gde još uvek rado odem, jeste SK Naissus 2003. Prva oprema koju smo koristili bili su, naravno, klupski drveni lukovi i stare aluminijumske strele.

Prošlo je skoro dve godine dok nisam uzela svoj prvi luk, a u međuvremenu sam koristila ono što je klub mogao da obezbedi. Još uvek ga imam i kada gađam, gađam njim. Zašto?

Pa taman kada sam se spremala, psihički i finansijski, da obnovim opremu, kretala sam na fakuktet. Bilo je neizvesno hoću li uopšte imati vremena za treninge.

Iako sam dala sve od sebe da to ostvarim, ipak nisam uspela da uklopim sve u 24 sata. Međutim ne treba biti previše mračan, i moram da priznam da mi je zaista bilo jako lepo da treniram a pogotovo da se takmičim. To je deo ovog sporta koji i sada obožavam. 
Mobirise

Perunovi: 2016.?

Isiodora: Godina 2016. bila je izuzetno jaka godina za mene. Kako u streličarstvu (takmičenja u indooru i outdooru, skoro svaki vikend, kod kuće ali i u inostranstvu) tako i privatno (jedna od najvećih životnih prekretnica, odlučivanje profesije).

Uspela sam da ostvarim nacionalni rekord što mi je bilo veoma drago i bila sam jako ponosna na sebe. Dok sam gađala, imala sam tremu ali sam takođe imala i motivaciju.

Mobirise
Mobirise

Perunovi: Znamo da se baviš i trenerskim poslom...?

Isidora: Sada sam trener i na papiru. Pa te malo uspešnije 2016. godine dosta sam naučila (ali baš baš dosta) o streličarstvu. Od tad povremeno "sufliram" mom treneru oko novih (kako mladih tako i malo starijih) polaznika, pa smo zato odlučili da to i ozvaničimo.

Perunovi: Kada ne streličariš i ne studiraš, šta te čini srećnom?

Isidora: Jednom sam čula vic, ako se to može tako nazvati, koji glasi: A: "Opiši sebe u dve reči", B: "Lenj", A: "Ali to je jedna reč.", B:"Da.". Mislim da me dosta opisuje. Ja volim da uživam. U svemu. Volim da jedem dobru hranu, volim da spavam, da čitam misterije i gledam superherojske filmove. Ali volim i kada treniram, bilo streličarstvo ili drugu omiljenu rekreaciju - plivanje. Čak volim i da učim.

Mobirise

Perunovi: Za kraj, šta bi poručila početnicima?

Isidora: Početnicima poručujem sledeće: Opustite se i uživajte! Streličarstvo je divan sport koji je bukvalno za sve, i svako može biti dobar u streličarstvu, samo ako mu se malo posveti. I naravno, ako sluša svog trenera. On/ona je tu da pomogne.

Podeli priču :) 

FACEBOOK COMMENTS WILL BE SHOWN ONLY WHEN YOUR SITE IS ONLINE

SU Perun

Novi Sad

Kontakt

Email: perun@perunovi.com
Tel: +381 64 328 5455                    
Tel: +381 62 8010 652
Web: perunovi.com

Mudrosti

Bolje ispasti budala nego iz voza
Ne veruj ženi koja laže
Pogodak je bolji od promašaja

© Copyright 2018 Perun - All Rights Reserved